Kövess minket!
  
     

Mit is jelent a hennafestés?

Mit is jelent a hennafestés?
2015, május 12.

Számtalanszor találkozhattunk a hennafestéssel, hiszen nők százai hordják bőrükön ezt a látványos, azonban nem túl maradandó testfestést. A Közel-Keleten, azon belül is leginkább Indiában készítettek és készítenek ma is hennafestést különféle ünnepek alkalmával, de egyre népszerűbb ez a technika szerte a világon.

Indiában nem csupán díszítő elemként szolgál, hanem jelentés tartalommal is bír a hennafestés. A régi hit szerint szerencse követi a viselőjét, áldást hoz és megóv a bajtól. Leginkább kézfejen, lábfejen, valamint a lábon és karon alkalmazzák, hiszen lényeges, hogy jól látható legyen.

A henna valójában egy növény, amelynek levelét felhasználva őrlik a hennaport. Ezt más anyagokkal elegyítik, hogy a bőrre felvihető legyen. Színei a sárgától a vörösön át, egészen a barnáig terjednek. Mivel a henna növényi eredetű anyag, nem károsítja a szervezetet. Néhány hét után lekopik, így viselője akár havonta új hennatetoválással díszítheti testét. A festett minta színe először narancssárga lesz, majd fokozatosan bebarnul. Végleges színét körülbelül 24 óra múlva éri el. Ez a szín fokozatosan halványodik a felfestéstől számított 4. naptól. Eltávolítani nem lehet, meg kell várni, hogy magától lekopjon.

A henna tehát egy olyan testdíszítési módszer, mely minden korosztálynak ajánlott, dekoratív, és mellékhatásoktól mentes, eredeti kiegészítő, ami az Ön alkalmait is megszínesíti!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
henna
Nem híve a tetoválásnak?

Szeretne különleges mintát bőrére, de nem bízik a tetoválásban? Budapesten számos cég foglalkozik henna festéssel. Érdemes olyat keresni, ahol a...

Close